НачалоПолезно

Полезно

Често задавани въпроси

На кой етап от организацията е уместно да потърсим диджей за нашия празник?

След като имате насрочена дата, може да започнете търсенето. Не оставяйте тази задача за последния момент. Дори и да нямате ресторант, но сте харесали диджей – ангажирайте го, защото ключовите дати се заемат бързо (година по-рано). Опитният дисководещ може да съдейства с уместни предложия за ресторант.

Започнахме организация за нашата сватба. Как да направим правилния избор за дисководещ?

Този въпрос няма кратък отговор.

На първо място се свържете с няколко диджеи, за които сте разбрали чрез реклама или препоръка от Ваш познат и са Ви допаднали като представяне. След като се свържете с тях, е необходимо да дадете най-основна информация за Вашето тържество – дата, място на провеждане, приблизителна бройка гости и стилове музика, които предпочитате за сватбата Ви. Ако диджеят е свободен и отговаря на зададените критерии, следва да уговорите ден за среща.

Тази среща е от изключително значение при вземането на решение. Първо впечатление два пъти човек не може да направи. Това е и една от идеите на срещата – да се запознаете, да усетите човека дали Ви допада и да обсъдите по-подробно програмата около сватбения ден.

Добрият дисководещ ще Ви запознае с цялостната организация и провеждане на едно сватбено тържество. Също така, ще Ви даде съвети и ще сподели добри практики от натрупания опит. Разбира се, това трябва да са само насоки, а не задължителни условия за изпълнение. В днешно време сватбите са изключително разчупени и индивидуални. Няма нищо задължително, което на всяка цена трябва да присъства във Вашата програма. Всеки иска различна, раздвижена, неповторима сватба. За да постигнете този резултат, Ви трябва отличен дисководещ, който ще изготви индивидуална програма спрямо Вашите изисквания и вкус.

Важна тема са допълнителните ефекти за Вашата сватба. Хубаво е да обсъдите по-подробно видовете осветление, пушек машина и други идеи, които ще допринесат за приятната атмосфера и преживяване.

След като изговорите задълбочено всички изброени по-горе компоненти, ще получите и крайна оферта. От тук-нататък вземането на решение е във Ваши ръце. Харесали ли сте човека, можете ли да му се доверите да направи Вашата сватба, устройва ли Ви предложената цена. Изборът е Ваш!

Искаме да имаме изнесен ритуал. Как може да се случи това?

Изнесените ритуали стават все по-предпочитани сред младоженците. Особено подходящо е в случаите, в които разполагате с приятна градина към ресторанта, където може да се състои. А, защо не и на друго място, което е с подходяща обстановка и ще допринесе за емоцията на този важен ритуал от сватбения ден.

В повечето общини в страната е разрешено сключването на граждански брак извън ритуалната зала, при присъствието на длъжностно лице, което има правомощията да извърши бракосъчетанието.

Другият вариант е гражданският брак да се сключи в ритуална зала, в друг ден, преди сватбата. А, в деня на самата сватба да има изнесен ритаул, за да може да споделите момента на полагане на семейните подписи с Вашите близки и приятели. В този случай не е необходимо длъжностно лице, тъй като встъпването в брак вече е извършено.

И в двата случая е необходимо озвучаване, за което ще се погрижа, ако решите, че желаете този тип венчавка. Също, мога да предложа провеждането му да бъде ръководено от мен по тържествен начин. А, защо не водещият да бъде Ваш приятел?

Какво друго може да предложи един дисководещ освен музика и програма?

Правилният отговор е – зависи от мероприятието.

В повечето случаи дисководещият има различни допълнителни услуги, които може да предложи, в зависимост от празника и неговата концепция. Най-търсените допълнителни услуги, що се касае до сватбените тържества, са различни по вид осветление и машина за тежък дим. Може да разгледате по-подробно какво представляват и какъв ефект биха придали и на Вашия празник. Това са една част от допълнителните възможности.

Ако се нуждаете, може да Ви даде препоръка за фотограф, видеоператор, танцови състави, гост-изпълнители, фирма за декорация и т.н. Хора, с които е работил и на други тържества и може да Ви гарантира за тяхното качество на услуга.

Обсъдете с диджея какво подходящо още може да предложи, за да допълните визията на Вашия специален ден.

Интересно

Запознайте се с 11 любопитни факта за мен и моята работа.

За мен

Запознайте се с моята история и разберете повече за това как започнах работата си като диджей.